ΚοινότηταΤο Forum μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Περι προβολακίων η ερώτηση...

Περι προβολακίων η ερώτηση... 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5303

• a112_70hp
  • Το Άβαταρ του/της a112_70hp
Τα προβολάκια που είναι στον προφυλακτήρα του Abarth 6ης σειράς (του '85 είναι..) τα έχετε σε ξεχωριστή ασφάλεια? Το ρωτάω αυτό γιατί απ οτι διαπίστωσα πρόσφατα τραβάνε πολύ ρεύμα, τα συνδέσαμε μετά από πολύ καιρό και έκαψαν μέχρι και το καλώδιο που δείνει ρεύμα στο βαντιλατερ!!! Ευτυχώς το καταλάβα σύντομα και η ζημιά ήταν μικρή...αλλά δεν μπορώ να συνδέσω πια τα προβολάκια...καμμιά ιδέα??
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Περι προβολακίων η ερώτηση... 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5304

• goudouth
  • Το Άβαταρ του/της goudouth
Τα προβολάκια ανήκουν στην 7η σειρά. Από το εργοστάσιο αυτά δουλεύουν μόνο με την μεγάλη σκάλα των φώτων και μάλιστα έχουν ξεχωριστό ρελέ δικό τους. Τώρα αν θέλεις να τα δουλεύεις από μόνα τους θα πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσεις ένα ρελέ που θα τροφοδοτεί με ρεύμα και θα προστατέψει την ασφαλειοθήκη και τον διακόπτη από υπερθέρμανση. Το δε βεντιλατέρ δεν έχει καμία σχέση... απορώ!   

Re: Περι προβολακίων η ερώτηση... 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5306

• valde
  • Το Άβαταρ του/της valde
Μια που μιλατε για ηλεκτρικα μπορειτε να μου πειτε κι εμενα που και πως μπενει η βαλβιδα της πιεσης λαδιου ωστε να δουλευει το ρολογακι μεσα??ειναι μια βαλβιδα με φουσκα απ οτι εχω πληροφορηθει....μπενει καποιο ταφ ωστε να μπενουν μαζι 8ερμοκρασιας και πιεσης λαδιου στο ιδιο σημειο??

Re: Περι προβολακίων η ερώτηση... 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5307

• goudouth
  • Το Άβαταρ του/της goudouth
Valde,
  η βαλβίδα για την πίεση του λαδιού είναι συγκεκριμένη και σχεδόν η ίδια για όλα τα Ιταλικά εκείνης της εποχής που είχαν όργανο πίεσης λαδιού. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και κάποια άλλη με ένα "ταφ" αλλά θα καταστραφεί γρήγορα γιατί πλησιάζει πολύ στο χταπόδι και ζεσταίνεται υπερβολικά. Καλύτερα βρες την δικιά του. Η βαλβίδα μπαίνει στην υποδοχή που υπάρχει για την βαλβίδα ένδειξης λαδιού πάνω στο "μπλοκ" της μηχανής και από την μεριά του χταποδιού. Η βαλβίδα πίεσης έχει μια τρύπα και από μέσα της περνάει η βαλβίδα ένδειξης και βιδώνει στο μπλοκ, σφίγγοντας και τις δύο μαζί. 

Re: Περι προβολακίων η ερώτηση... 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5308

• a112_70hp
  • Το Άβαταρ του/της a112_70hp
Σ'ευχαριστώ goudouth,θα το δοκιμάσω σε ξεχωριστό ρελε.. Προφανώς κάποιος ''έξυπνος'' ηλεκτρολόγος κάποτε έβαλε στο ίδιο ρελε βαντιλατερ και προβολάκια... ???

Re: Περι προβολακίων η ερώτηση... 15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5310

• valde
  • Το Άβαταρ του/της valde
απο οτι καταλαβα εχω τη λαθος βαλβιδα :p αν  πεσει η σωστη στο ματι σας πουθενα στειλτε μου ενα pm....σε ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα!!